Hangulat: blog

Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 100 fő
  • Képek - 127 db
  • Videók - 146 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 100 fő
  • Képek - 127 db
  • Videók - 146 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 100 fő
  • Képek - 127 db
  • Videók - 146 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 100 fő
  • Képek - 127 db
  • Videók - 146 db
  • Blogbejegyzések - 68 db
  • Fórumtémák - 3 db
  • Linkek - 6 db

Üdvözlettel,

GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB hírei

 TISZTÍTÓKÚRA ZELLERREL

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A zellert kissé erőteljes íze miatt nem mindenki részesíti előnyben, de ha számbavesszük, hogy milyen jó hatással van egészségünkre, máris rohanni fogunk a piacra zellergumóért.

 

network.hu

 

Szinte bárhol beszerezhető, nem drága, sokféle recept szerint elkészíthető, és tetőtől talpig, a levelétől a magjáig fogyaszthatjuk. Ráadásul már Hippokratész is úgy tartotta, hogy a nem túl szép gumó az idegrendszer nyugtató csodaszere. Nézzük, mi mindenre jó még ezen kívül:

  • karbantartja a veséket, segít a méreganyagok távozásának beindításában
  • ajánlott ízületi és reumatikus problémákra: eltávolítja a gyulladt ízületbe felhalmozódott savakat
  • csökkenthetjük sült vagy nyers formájában is a nyirokcsomó duzzanatokat: közvetlenül a duzzanatra kell helyezni egy szelet zellert
  • étkezés előtt fogyasszunk 1—2 cl zellerlevet, mert ez csökkenti az étvágyérzetet
  • 14-féle fájdalomcsillapító komponens található benne, emellett pedig riboflavint, B6-vitamint, pantoténsavat, kalciumot, magnéziumot, foszfort, C-vitamint, K-vitamint, folsavat, káliumot is tartalmaz
 

Készítsünk 2 hatékony méregtelenítő turmixot zellerből!

Utolsó hozzászólás

Molnár Gyöngyi üzente 10 éve

Kedves Magdi!
Köszönöm szépen az értékes blogot. Remélem egyre több ember észreveszi,hogy a természet többet is tud adni mint csak a szépsége.

Üdvözlettel: Gyöngyi

Tovább 

LEGTÖBBEN CSAK GAZKÉNT ISMERIK....

 

 

Lehet , hogy Nálad is meg terem, de eddig eldobtad !
Szokták mondani, hogy előbb mindenki a saját kertjében nézzen szét, mert lehet, hogy gyémántbányára bukkan…. ez valami olyasmi….

 

porcsin


Kövér porcsin (Portulaca oleracea)

A legtöbben csak úgy ismerik: gaz


Valójában: 
Csupasz, 30 cm magas, évelő növény, húsos, kúszó szárral. Pozsgás, fényes levelei sötétzöld színűek, tojásdad alakúak. Virágainak 5-6 szirma van.

Utolsó hozzászólás

Molnár Gyöngyi üzente 10 éve

Köszönöm szépen a hozzászólást. Igen csak mostanában jövünk rá. De legalább már elkezdtük.

Üdvözlettel: Gyöngyi

Tovább 

 

 


8 házi jégkrém, amilyet biztosan nem ettél még sehol

 

 

A jégkrémek fantáziája már elég tág körű, de biztosan nem találkoztunk még olyan fajtákkal, amikben cseppnyi alkohol vagy turmixolt zöldségek vannak. Kicsit biztosan meglepődünk ezt olvasva, de ha megkóstoljuk őket, a kedvenc édességeink egyike lesz.


 

 

 

1. Barackos limonádés jégkrém

Peach Bourbon Limonádé Popsicles

Hozzávalók

  • 2 csésze limonádé
  • 1 csésze őszibarack püré
  • 2 gramm Bourbon

A hozzávalókat keverjük össze, öntsük formába, és fagyasszuk le.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon ötletes finomságok,és hüsítők az elkövetkező meleg Napokra köszönöm szeretettel:)

Tovább 

Ügyes logisztikával a család minden tagja egy helyen nyaralhat úgy is, hogy nem egymás társaságában, hanem külön-külön töltik az idejüket, és csak akkor találkoznak a generációk, ha nagyon akarnak. Erre tökéletesen alkalmas helyszín egy-egy fürdőhotel és vízi park – megnéztük, hogy idén milyen élményelemekkel és belépőrákkal várnak a dunántúli fürdőhelyek.

Zalakaroson mesestranddal

Zalakaros egyre intenzívebben épít a családokra és a romantikus elvonulásra vágyó párokra, ezért fejlesztenek is gondosan a településen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon jó tájékoztató ,így könnyebben lehet nyaralóhelyet találni köszönöm szépen szeretettel:)

Tovább 

Ki korán kel aranyat lel

 

 

A természet nagy kirakós játékának elemei nap, mint nap, előttünk teljesítik be megvilágosító feladatukat.

A természet nagy mozi termében állandóan megy a film, emberek jönnek s mennek, nézetek kialakulnak és kihunynak, megy minden a maga útján!

A természet nagy filmje mindig ugyan arról szól, de mindig másként. A szereplők csak jelmezeiket változtatják, a rendező, a filmvászon, a széksorok, sőt még a nézők is ugyanazok!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Tanulságos gondolatok és igazak köszönöm szeretettel:)

Tovább 

 

 

 

 

Az Adakozó fa


Volt egyszer egy olyan fa,amely egy kisfiút szeretett.A fiú mindennap meglátogatta.Leszedegetett leveleiből koszorút font,hogy eljátssza az erdők királyát,felmászott törzsére,és ágaira akaszkodva hintázott.Evett a gyümölcséből és bújócskázott lombja között.Amikor elfáradt,a fa leveleinek árnyékában aludt el,mialatt a lombozat altatódalt susogott.A kisfiú kis szÍvének teljességével szerette a fát.És a fa boldog volt.De az idő múlt,a fiú pedig növekedett.Amikorra felnőtt,a fa gyakran maradt magára.Egy nap azután a fiú újra meglátogatta a fát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon kedves szép történet érdemes elolvasni köszönö,hogy olvashattam szeretettel:)

Tovább 

Palacsintakörkép

Igazi palacsintabolond nemzet vagyunk.
Nálunk lehet előétel, főétel, desszert,
a palacsinta mindenhol előfordul, a neves éttermektől -
a csárdákon át - a strandok büféjéig.
De nemcsak nálunk oly kedvelt étel:
a világ minden kontinensén, rengeteg országban készítik.




A kakaós palacsinta megunhatatlan kedvenc


A hagyományos magyar palacsinta nem más,

mint serpenyőben, kevés zsiradékon sült, tojásból,

lisztből és tejből készült vékony lepényféle.

A palacsinta szó egyébként a latin placenta szóból ered,

melynek jelentése lepény.



Míg egy magyar palacsintánál -

átlagosan - 25 deka liszthez 1 tojást és 4 deci folyadékot ad

az erre hivatkozó recept,

addig a mediterrán palacsinták ennél jóval bőkezűbben bánnak a tojással.

Az átlagosan 4 főre szóló recepteknél

a liszt mennyisége szinte sosem haladja meg a 15 dekát,

amihez egy francia vagy olasz háziasszony legalább 3,

de többnyire 4 tojást kever.

Nem nehéz kitalálni, hogy ezek a crêpe-ek és crespellek

az többszörös tojásmennyiségüknek köszönhetően önmagukban is

zamatosabbak és tartalmasabbak, mint a lisztes magyar társaik.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon érdekes a története enne a valóban közkedvelt finomságnak jó étvágyat mindenkinek köszönöm hogy láthattam szeretettel:)

Tovább 

9 egyszerű és meseszép kerti dekoráció


A régi létra új élete

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

Azt hitted, hogy a látványos és egyedi kerti dekoráció magától értetődően drága is? Nézd csak, milyen takaros tárolót lehet gyártani egy ősrégi, kopott létrából!

A rusztikus felület olyannyira divatos, hogy sokan még az új anyagokat is antikolják – mert az „ócskaság” igazán divatos! Fokozhatod a hatást, ha retró stílushoz illő tárgyakat pakolsz rá: a régi vágású locsolókannák és edények például tökéletes kaspót jelentenek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon érdekes és hasznos leírások köszönöm szeretettel:)

Tovább 

  A mókus

 

 

network.hu

 

 

 

A keskeny sétaút mélyen a fák között halad, távol a kijelölt turistaúttól. Csöndesen járok, a megszokott ütemben, eltűnve a körülöttem őrt álló szálfaegyenes gyertyános, bükkös erdőrészben. A János hegy, Normafa, hétvégén, mint egy városi sétáló utca. Most hét közben csendes, azért is hallom meg a kislány fojtottan felhangzó, örömteli kiáltását.

      — Jaj, ott egy mókus! Rám néz!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Aranyos ,és kedves nyári történet köszönöm ,hogy feltettegd szeretettel:)

Tovább 

Grütze


Sokáig csak a német, osztrák,
esetleg skandináv konyhával mélyebb viszonyba került
hazai kulináris turisták ismerték a ma már sok helyütt kóstolható
és házilag is könnyen elkészíthető finomságot,
amelyet csak grützeként emleget mindenki.
Ha érnek a gyümölcsök, eljött a piros, a zöld és sárga változat ideje is
Megszületik a Rote Grütze

Mint minden igazán jó és közkedvelt étel, a grütze

(amely német szó önállóan kását, nagy szemű búzadarát is jelent)

igen egyszerű fogás volt egykor, sőt igen régi eredetű is.

Azt nem őrizte meg a hagyomány,

hogy ki és mikor készített először tápláló fogást

az erdők-mezők gyümölcseiből gabonaőrlemény hozzáadásával,

az azonban biztos, hogy valahol Európa északi részén történhetett.

Legalábbis közkedveltségét és ismertségét tekintve

a skandináv országok, valamint a mai Észak-Németország voltak

azok a területek, ahonnan a legkorábbi receptúrák fennmaradtak.

Dániában pl.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szép kivitelű blog sok finomsággal köszönöm szeretettel:)

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu