Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYVIRÁGTÓL LOMBHULLÁSIG KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hogyan vásároljunk dinnyét, hogy ne érjen csalódás
Ma már tilos a dinnyék lékelése, így – hacsak nem félbevágott gyümölcsöt veszünk – „kívülről” kell megállapítanunk, melyik a legédesebb, legérettebb dinnye a kínálatban. Az alábbiakban ehhez adunk biztos tippeket.
A dinnyeválasztás előtt azt is érdemes mérlegelni, mit szeretsz jobban: a tömörebb, ropogósabb húsút, vagy a kásásabb, omlósabb állapotút. Előbbi hangja inkább a gumilabdáéhoz hasonlít, utóbbié pedig a medicinlabdáéhoz. A nagyobb és bordásabb felszínű dinnyék általában kásásabbak, és ezzel kapcsolatban a súly is mérvadó lehet: a kásás húsú dinnye könnyebb, a ropogósabb változat pedig nehezebb.
A dinnye felvágás nélkül több napig is tárolható, felvágás után azonban mielőbb fogyasszuk el.
A görögdinnyénél nincs utóérés, a sárgadinnyénél azonban igen – ha tehát véletlenül egy nem kellően érett példányt választottunk, otthon hagyjuk szobahőmérsékleten állni, egy-két nap múlva ízletesebb lesz.
A dinnye hangja csak az érettségi fokkal (és a víztartalommal) áll összefüggésben, az édességet és az ízt csak kóstolással lehet megállapítani.
A dinnyék lékelése uniós szabályok miatt tilos, hiszen a kés hegyével szennyeződés juthat a dinnye belsejébe. Ismeretlen árust semmiképp sem érdemes arra kérni, hogy lékelje meg nekünk a dinnyét.
A néphit szerint Lőrinc napja (szeptember 5-e) után már nem érdemes dinnyét venni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!